Schnegfest 2015 (27.7. - 1.8.2015)

Najbolj sexy festival letošnjega poletja, ki bo tudi letos potekal na že znani lokaciji v Vinici v Beli krajini, bo letos trajal štiri dni – od srede, 29. julija, do sobote, 1. avgusta z možnostjo kampiranja od ponedeljka do ponedeljka (27. julija do 3. Avgusta – HOLIDAY paket).

 

Kot vsako leto, bo tudi letos poskrbljeno za ljubitelje elektro scene z elektro odrom, ki se tokrat imenuje DJ MAG STAGE. Schengenfest se je namreč povezal z največjim svetovnim medijem za elektronsko glasbo, katerega dj lestvica ima dolgoletni renome in je brez dvoma med najbolj spremljanimi na svetu (http://djmag.com/).

Eno glavnih imen elektro odra bo letos DJ RUSH, čikaški glasbenik, DJ, MC in glasbeni producent Isaiah Major, katerega nastopi so senzacija po celem svetu, njegovi komadi “Mutha Fucking Bass”, “Get On Up”, “I Believe” pa so pustili močen pečat na globalni klubski sceni. Na elektro oder se ponovno vračata Pendulum DJ Set & Verse, drum’n’bass mojstra, ki vedno poskrbita za noro vzdušje, HEX – DJ in producer iz Glasgowa, ki dnb kombinira s prvinami Dubstepa, Hip-Hopa, Garaga, Techna, VEZTAX, ki je skozi dve desetletji postal sinonim za energični techno, PAOLO BARBATO, ki ga nekateri upravičeno štejejo med pionirje house scene ter DJ JACKIE, ANGEL ANX, MAYHEM MUFFLERS, NICK KARSTEN, LXS, EROTICA, GRAMOPHONDZIE in ALFRED AZZETTO.

 V četrtek, 30.7., bo na sporedu HOUSE večer, v petek, 31.7., DRUM AND BASS, sobota pa je rezervirana za TECHNO. V petek bo oder DJ MAG STAGA zasedel SCHATZI, s svojim bobnarjem in štirimi trubači. Organizatorji obljubljajo spektakel.

Seznam ostalih glasbenih atrakcij (poleg že naštetih izvajalcev) je z vsakim dnem daljši, zaenkrat so potrjeni sledeči izvajalci:

GUANO APES, ASIAN DUB FOUNDATION, MAGNIFICO, NIET, SIDDHARTA, S.A.R.S., ELVIS JACKSON, ELEMENTAL, STAHLZEIT – Rammstein tribute show, VLADO KRESLIN in MALI BOGOVI, TRKAJ, NOCTIFERIA, SASSJA, ZABLUJENA GENERACIJA, NOSAČI PACIENTA, ROCK DEFECT, THE FAKERRS, BLACK DIAMOND, ECLIPSE OF TIME, DREAM ON, SOUL DUALITY, DIRTSWITCH, ANTIOKSIDANTI, SELL OUT, …

http://www.schengenfest.si/schengenfest_slo.html